maanantai 16. joulukuuta 2019

Söpö lahjapaketti helposti ja edullisesti

Päätin nostaa tämän viime vuoden postauksen, jossa helppo ohje säpöön rusettiin.Yksi ihanimmista jouluun liittyvistä jutuista on ehdottomasti joululahjojen paketointi! Rakastan paketoida lahjoja rauhassa lasten mentyä nukkumaan ja kuunnella samalla joululauluja. Yleensä valitsen joka joululle jonkin tietyn teeman tai värit, joiden mukaan paketoin kaikki lahjat. Tänä vuonna tosin olen lipsunut moneen suuntaan jo tässä vaiheessa. Tarkoitus oli ottaa väreiksi luonnollinen ruskea, valkoinen, havunvihreä ja musta. Nyt kuitenkin mukaan on ilmestynyt kupari ja näköjään myös glitter. Onneksi tämä ei ole ollenkaan vakavaa, vaan lipsua saa! Vaikka värit ja teemat ovat vaihtuneet, on yksi juttu säilynyt mun suosikkina jo yli viisi vuotta, nimittäin isot rusetit. Ajattelinkin nyt jakaa tämän erittäin helpon ja edullisen idean, jolla paketeista saa näyttävyyttä ja juhlavuutta paketteihin heti roppakaupalla.


Ohjeita on hieman hankalaa kirjoittaa ylös, sillä teen itse tämän aina summassa käsituntumalla, mutta yritän parhaani. Kuvat kyllä puhuvat puolestaan ja niitä seuraamalla ei voi mennä metsään, vaikka selostus epäselvää onkin, haha. Ensivilkaisulla tämä varmasti näyttää monimutkaiselta, mutta parin rusetin jälkeen homma sujuu jo miettimättä parissa minuutissa.Leikkaa lahjapaperista pala ja taita kahtia. Piirrä ja leikkaa (tai leikkaa suoraan paperista) kuvanmukainen kuvio niin, että taitoksen avattua tulos on alemmassa kuvassa näkyvä silmälaseilta näyttävä lipare.
Käännä ja kiinnitä ”silmälasien sangat” keskelle, kuten kuvassa. Minä käytän kiinnitykseen joko kuumaliimaa tai sitten teippiä, ellen jaksa odottaa kuumaliiman lämpenemistä.Leikkaa samasta paperista suikale ja kiepauta suikale rusetille vyöksi pystysuunnassa. Vyön sopiva leveys on suurinpiirtein sama kuin ”silmälasien sankojen” leveys. Kiinnitä tukevasti rusetin taakse.

Sitten onkin jäljellä enää viimeistely. Leikkaa lahjapaperista kuvanmukaiset palat, ja kiinnitä yläosastaan rusetin taakse.


Valmis! Tämä rusetin perusohje on loputtomasti muokattavissa esimerkiksi koon ja muodon puolesta. ”silmälasin linssin” muotoa muokkaamalla soikeammaksi tai pyöreämmäksi rusetti näyttää ihan erilaiselta.En kestä näitä mun ohjeita,haha! Mutta toivottavasti sulle oli iloa tästä ideasta. Itse aina välillä innostun tekemään erilaisia ja eri kokoisia rusetteja varastoon vinot pinot ja sitten onkin helppoa viedä kauniita paketteja pitkän aikaa ilman vaivannäköä. Käärii vain lahjan paperiin ja liimaa varastosta valmiin rusetin päälle!
Vielä olisi muutama lahja ostettavana joulua ajatellen, jospa saisin ne haettua tänään. Mun odotusten vastaisesti tyttöjen kirjeissä joulupukille oli niin maltillisesti toiveita, että haluan varmistaa ehtiväni hankkimaan ne. Viisivuotiaan toivelistalla oli kaksi lahjaa, kolmivuotiaan listalla yksi. Ne toiveet haluankin ehdottomasti toteuttaa!


Hyvää viikonloppua! <3


- Reetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti