torstai 16. toukokuuta 2019

Mun vinkit kirppismyyntiin - näin saan tavaran liikkumaan sukkelaan

Laskin viime viikolla, että mun kirppisrakkautta on takana aika pitkään. Olin 14-vuotias kun tein ensimmäisen kirppisostoni ja sen jälkeen olenkin kolunnut kirpputoreja aika tavalla. (ensimmäinen ostoni oli saippuapumppu ja kaksi bambuista tablettia, haha) Tänään hain taas loput tavarat  kirpputorilta, jotka olivat jääneet myymättä viikon aikana ja niillä rahoilla ostettiinkin jo trampoliini. Näiden vuosien aikana on ehtinyt huomata muutamia juttuja ostajan ja myyjän näkökulmasta ja kyselinkin instassa, kiinnostaisiko postaus, jossa kerron mun periaatteet ja vinkit, millä saan hyvin myytyä meille turhat jutut. Muutamaa lukuunottamatta vastanneita kiinnosti, joten täältä pesee; näitä periaatteita noudatan kun myyn kirpparilla tavaraa ja nää toimii oikeasti.
Kirpputorin valinta

Tämä on oikeastaan tärkein. Kun myyt tavaraa oikeassa paikassa, se liikkuu. Jos taas myyt väärässä paikassa, se ei liiku edes ilmaisella. Tämän huomasin valitettavasti itse nyt viikon aikana. Päätin testata eriä kirpputoria edullisen hinnan ja nopean pöydän vapautumisen vuoksi, eikä tarvitse testata tuota enää, harmi. Tällä kertaa myynnissä oli suurimmaksi osaksi lastenvaatteita, eivätkä ne tehneet tuolla kirpputorilla kauppaansa vaikka hinnat olivat osassa jopa puolet halvempia kuin yleensä pyydän ja tuolla hinnalla vaatteet ovat liikkuneet muilla kirppiksillä hyvin. Tuolla samaisella kirpparilla oli joku muukin purkamassa pöytäänsä mun kanssa samaan aikaan ja kuului juttelevan että "eipä ole missään muualla ollut näin huonoa myyntiä." Tee siis vähän taustatutkimusta valitessasi kirpputoria.

Lukijan huomio: Pöytä kannattaa varata hyvissä ajoin, jopa 3kk etukäteen. Voit saada hintalaput myös kotiin ajoissa ja hinnoitella voi rauahassa kotona sitä mukaan, kun myytävää löytyy.

Roskat roskiin

Myy kirpputorilla pelkästään ehjää ja siistiä vaatetta. Nykyään kukaan ei osta tai edes ota reikäisiä ja nuhjuisia vaatteita, kierrätä ne siis suosiolla. Jätä viemättä myös puoliksi käytetty roll on -deodorantti ja ilmaiset mainoskynät. Kyllä, niitäkin on näkynyt myynnissä. Paras mittari tässä on se, että vie myyntiin vain sellaista tavaraa tai vaatetta, mitä ostaisit itsekin.Hinnoittele huolella

Tämä on mun mielestä yksi tärkeimmistä asioista sekä myyjän että ostajan näkökulmasta. Itse kirjoitan lappuun mahdollisimman paljon mutta lyhyesti infoa, esim "Gugguun frillamekko, 98cm". Tämä ihan sen vuoksi, että ostajan ei tarvitse ottaa vaatetta henkarista selvittääkseen kokoa ja toisaalta siksi, että lapun irrotessa osaa sen perusteella yhdistää, mihin vaatteeseen se kuuluu.

Jos myyt verhoja tai pöytäliinoja, kirjoita hintalappuun tarkat mitat, jotta jokaisen ei tarvitse levittää liinaa pitkin lattioita huomatakseen, että koko on väärä omaan pöytään.

Hinnoittelussa on tärkeää myös luonnollisesti se hinta. Älä pyydä vaatteesta enempää kuin olisit valmis siitä itse maksamaan. Et saa isoa rahapottia myymällä mahdollisimman kalliilla vaan myymällä sellaisella hinnalla, että kauppa käy.

Toinen pointti hinnoittelussa on hintalapun sijoittaminen tuotteeseen. Itse teen usein langalla ja neulalla vaatteeseen kiinnitettäviä pahvilappuja, johon liimaan hintalapputarran, jos minua epäilyttää lapun pysyvyys tuotteessa. Hintalapun sijoitan vaatteen yläreunaan samalle kohtaa ja samalle puolelle jokaiseen vaatteeseen aina sen mukaan, että lappu on kätevästi näkyvillä kun henkareita "selaillaan". Kaikki laput samaan suuntaan ja hyvä info niissä vaatteesta, näin vältytään hieman siltä turhalta penkomiselta ja pöydän sekoittamiselta.

Silitä vaatteet

Myytävät vaatteet kannattaa silittää kahdestakin syystä. Silitetyt vaatteet asettuvat pöytään ja henkariin nätisti ja toinen tärkeä juttu, silittäminen tuo mahdolliset haaleat tahrat esiin. Mun mielestä se on tärkeää, voit joko poistaa tahran tai ainakin ostaja tietää tahran olemassaolosta ostaessaan vaatetta. Ryppyisestä vaatteesta ei tahroja välttämättä hämärällä kirpparilla huomaa. Mahdolliset vaatteen viat on myös kohteliasta ilmoittaa esimerkiksi hintalapussa maininnalla, jos pikkuviallisen haluaa myyntiin laittaa. Harmittavan usein kirppiksillä näkee viallisia juttuja myynnissä ja vielä kokonaan ilman mitään mainintaa. Joo, ostajan vastuulla on tarkistaa mut mun mielestä reilu peli molemmin puolin on paras. Itse ainakin oletan automaattisesti, ettei kirpputorille viedä myyntiin rikkinäistä.

Luonnollisesti tähän osioon kuuluu muutenkin tavaroiden ja vaatteiden puhdistus sekä huolto. Vie puhdasta, ehjää ja siistiä. (Tähän liittyen itse olen törmännyt kirpparilla mm. alushousuihin valkovuodolla ja epilaattoriin karvoilla, yök!)

Saa ottaa -kori

Tahrasta päästään luontevasti tähän. Jos en jaksa poistaa jotakin tahraa muuten täysin kunnossa olevasta vaatteesta, laitan sen sivuun muiden samanlaisten kanssa ja kokoan yhteen. Yleensä minulla onkin pöydässä kori, jossa lukee " saa ottaa" ja siellä ne vaatteet, joita en jaksa silittää tai hinkata sappisaippualla. Kertaakaan ei ole tuohon koriin tavaraa jäänyt. Korostan, että tuohonkaan koriin ei kannata roskiskamaa laittaa, ei sitä kukaan halua edes ilmaiseksi. Tuosta korista joku saa ilmaiseksi hyviä ja ehjiä vaatteita esimerkiksi raksalle, kotiin tai päiväkotiin. Uskon myös, että tuollainen kori pysäyttää pöytäpaljouden keskellä tutkimaan tarkemmin juuri sitä mun pöytää ja hyödyn siitä itsekin sillä tavalla. Ja hei, kori kannattaa taitella esim. kestokassista. Jos viet sinne oman lehtikorisi, joku todennäköisesti ottaa sen, sillä olettaa "saa ottaa" -lapun koskevan myös koria, haha.


Pidä pöytä siistinä

Kirppareita  paljon kierrelleenä olen pitänyt itse huolen siitä, et mun pöytä olisi aina siisti. Se tarkoittaa sitä, että pöytää täytyy järjestellä päivittäin. Päivittäin pöydällä käyminen on siksikin hyvä juttu, että voit täydentää pöytää pikkuhiljaa. Jos viet kaikki tavarat kerralla ja ahdat pöydän täyteen, kukaan ei jaksa penkoa ja mikään tavara ei erotu edukseen. Sopivan runsas mutta väljä ja kaunis asettelu pistää ostajan pysähtymään pöydän kohdalle ja penkomaan tarkemmin, itse en ainakaan jaksa edes penkoa sekaisia pöytiä, joita kirppiksillä on yleensä suurin osa. On miellyttävää pysähtyä tutkimaan siististi aseteltuja tavaroita ja vaatteita.


Kun tavaraa on sopivasti, eivät ne huku toistensa varjoon. Vieressä on tanko, jossa lisää vaatetta sopivan väljästi henkareissa.

Hetken kuluttua pöytä näyttää joka tapauksessa pengotulta.

Pussita

Ehkä hieman epäekologista, mut minigrip -pussit on paras kaveri kirppismyynnissä. Pienet jutut kannattaa laittaa pusseihin, jotta ne eivät huku. Ja teipata kannattaa huolella kiinni. Jos myyn esimerkiksi koruja, laitan minigripiin pahvin ikäänkuin taustaksi korulle, jotta korun näkee hyvin yksivärisiä taustaa vasten. Toiselle puolelle pahvia voi vaikka kirjoittaa infoa.


Huomioi vuodenaika

Tämän luulisi olevan itsestäänselvyys, mutta yllättävän paljon kirppiksillä pyörii yhä joulukoristeita. Kuitenkin toppakamppeet menevät parhaiten kaupaksi syksyllä ja kesävaatteet kesällä, kannattaa siis ihan oman edun vuoksi huomioida vuodenaika kun viet kirppikselle myytävää.

 Varashälyttimet

Valitettavasti aika monesti myydessä tavaraa häviää. Useat kirpparit tarjoavat vuokralle todella edullisia varashälyttimiä. Kannattaa varustaa niillä tärkeimmät ja arvokkaimmat jutut. Monella kirpparilla on myös tarrahälyttimiä, jotka voi kätevästi liimata myös vaikkapa korupussin sisälle.


Palkitse itsesi

Kirpparipöydän pitäminen on aikamoinen urakka. Yleensä käytänkin kirppiksiltä tulleet rahat johonkin kivaan ja siten hieman palkitsen itseäni. Tai lapsiani, kuten tällä kertaa trampoliinin merkeissä. Kerää vaikka kirppistuotot yhteen kasaan usealta kerralta ja osta jotakin hieman isompaa, mitä et muutoin raaskisi ostaa.


Näillä vinkeillä mä olen saanut tavaran liikkumaan hyvin. Ja sehän kirppistelyn idea on, ei saada mahdollisimman suuria voittoja. Tästä aiheesta riittäisi vinkkejä kirjaksi asti, mut näillä pääsee hyvin alkuun. Mukavia kirppishetkiä!

Mikä on hulluin juttu, johon olet kirppiksellä törmännyt?

-Reetta
6 kommenttia:

 1. Haalistuneet ja rikkinäiset merkkivaatteet, jotka oli myynnissä todella kovalla hinnalla��
  Itse rakastan kirppareita koluta mutta olen niin laiska myymään, että vien suosiolla tavarat kierrätykseen tai annan kavereille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, niitä kyllä näkee usein. Outoa, luulisi ettei niille ole kysyntää ainakaan. Monesti teen Samoin, ja sekin on niin palkitsevaa 😍 aina on kivaa kun oma turha juttu päätyy toiselle käyttöön.

   Poista
 2. Hyi noita sun löytöjä 😵 mie en muista mitään erityisen outoa tai ällöä nähneeni onneksi. 😅 Paras kirppislöytö oli sellanen ovimaton kokoinen automatto 🤩 mun silitysrauta on kirpparilta myös 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aikamoisiin on tullut törmättyä 🙈 oi, varmasti söpö se automatto😍

   Poista
 3. Hei ja kiitos hyvästä postauksesta! Näkee, että sinulla on kokemusta kirppismyynnistä ja toivottavasti juttusi rohkaisee muitakin kirppistelemään. Kuvat havainnollistavat hyvin aihetta. Olen tehnyt niinkin kauan sitten kuin v. 2012 samasta aiheesta jutun ja laitoin sinne linkin postaukseesi. Lisäsin omaan tekstiini myös tuon ommeltavan hintalappu-vinkkisi, olen kyllä käyttänyt samaa niksiä, mutta tyystin unohtanut sen. Tietty mainitsin, että vnkki on sinulta :) Oma juttuni löytyy täältä:

  https://kiertoidea.blogspot.com/2012/07/vuokraisinko-kirppispoydan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, oon tosi otettu tästä! 🤗 Käynpäs heti tsekkaamassa sun blogin 😊

   Poista