torstai 30. tammikuuta 2020

Miksi ja miten teen niin hyviä kirppislöytöjä sekä Oulun parhaat kirppikset

"Taas oot tehny noin hyviä löytöjä, miks mä en koskaan löydä mitään!" tai "Sulla on kyllä hyvä tuuri kun aina löydät kirppareilta niin paljon hyviä juttuja!" on lauseita, joita kuulen tosi usein. Meidän vaatteista suurin osa tulee kirppareilta ja muutenkin löydän vaikka mitä. Miten ja miksi sitten tunnun löytävän muita enemmän ja parermpia löytöjä? Minäpä kerron, mistä luulen sen johtuvan.

Kuviksi valitsin satunnaisia kuvia kirppislöydöistä, luonnollisesti. Toivottavasti edes yksi innostuisi tästä postauksesta ja suuntaisi kirppikselle, se olis huippu juttu!

Facen roskalavalta kaapisto, iso osa sisustusjutuista kirppiksiltä.


Kirpparil eka, kirpparil vika

Käyn kirppareilla tosi usein ja se jo selittää osittain, miksi teen enemmän löytöjä kuin he, jotka käyvät kerran kuussa tai jopa harvemmin. Mitä useammin kirppareilla käy, sitä  isompi on onnistumistodennäköisyys, luonnollisesti.

En vilkuile, vaan katson oikeasti

Tämän tajuttuani opin tekemään löytöjä  valtavasti enemmän kuin aiemmin. Tajusin nimittäin, että sekä minä että suurin osa kirppareilla kiertelevistä kulkee kirpparilla ikäänkuin silmäillen, eikä oikeasti keskittyen siihen, mitä kaikkea kirpparilla oikeastaan on. Usein teenkin niin, että menen ensin kirpparin läpi nopeasti ja silmäillen, sitten uudelleen rauhassa jokaiseen pöytään kunnolla keskittyen. Ensimmäisellä kierroksella sitä  ikäänkuin silmäilee puolihuolimattomasti kaikkea etsien jotain superlöytöä kai, joka yhtäkkiä hyppää esiin eikä keskity kunnolla mihinkään.

Toisella, rauhallisella kierroksella sitten menen pöytä kerrallaan ja katson pöydästä ajatuksen kanssa tangon, hyllytason sekä lattialla olevat tavarat. Usein lattia jää huomiotta, mutta sieltä olen tehnyt yhden parhaista löydöistäni: aarikan uuden lampun ihan murto-osalla kaupan hinnasta.

Yksi parhaista kirppislöydöistäni: Aarikan lamppu, joka hymyilyttää päivittäin.


Pidän silmät avoinna kaikelle

Helposti  kirpparilla tavarapaljoudessa sokeutuu ja alitajuntaisesti alkaa etsiä  vain tiettyä, eikä keskity muuhun. Jos vaikka tarvitsen paidan ja housut, helposti keskityn vain niihin paitoihin,joista on kipeämpi puute ja unohdan housut enkä huomaa unelmieni housuja, vaikka ne roikkuisivat nenän edessä. Saati sitten vieressä roikkuvaa uutta, edullista toppahaalaria, jollaiselle lapsella olisi tarve.  Siihen saa oikeasti ihan keskittyä, että muistaa pitää silmät avoinna muutenkin kuin yhdelle asialle. Nykyään osaan tän niin hyvin, et aika usein kirpparilta lähtee jollekin ystävälle puhelu: " Ei teidän xxxx lapsella olis tarvetta ihan uudenveroiselle ja edulliselle... " haha.

Ennakoin

Varmasti moni turhautuu kirppistelyssä siihen, että etsii asioita liian tiukalla aikataululla. Itsekin sorrun tähän usein. Kirppareista hyötyy  parhaiten, kun etsii ennakkoon eikä tuntia ennen tarvetta. Esimerkiksi lapsille saatan ostaa hyviä löytöjä monta numeroa isoina ja laittaa odottamaan sitä, että ovat sopivia.

Lisäksi sesongin ulkopuolella tuotteet on usein edullisimmillaan. Jos joku tuo keväällä toppahaalarin myyntiin, se on todennäköisesti halpa, koska oletus on ettei se keväällä ketään kiinnosta. Eikähän se oikein kiinnostakaan, paitsi ennakoijaa, joka sen sitten ostaa hyvään hintaan odottamaan syksyä.

Edullisimmat kesätakit ostin talvella...

... ja edullisimmat talvitakit kesällä.


Aikainen lintu madon nappaa

Aamut on parhaita aikoja tehdä löytöjä monestakin syystä. Ensinnäkin silloin saa olla ja penkoa rauhassa. Toiseksi, silloin on uusia tuotteita, joita ei kukaan ole vielä penkonut. Yleensä uudet myyjät  tuovat tavarat viimeisen aukiolotunnin aikana ja tuotteet ovat sitten pengottavissa aamulla. Viimeinen tunti on myös hyvä siinä mielessä, että jos näkee hyvän pöydän ja tyypin laittamassa siihen tavaraa, voi varovasti kysyä tavaroiden asettajalta tuotteista, jos hän ehtii vastata. Esimerkiksi sitä, onko tulossa lisää tiettyä kokoa tms.

Myös kovat pakkaset ja muut kurjat kelit ovat hyviä aikoja tehdä löytöjä, kun moni muu on päättänyt jäädä kotiin eikä ole jaksanut lähteä tekemään löytöjä. Silloin on sun tilaisuutesi iskeä, haha.

Ei se ole niin  vakavaa

Tää on ehkä tärkein. Ei ole vakavaa, vaikkei löytäisi mitään. Kannattaa vain keskittyä rauhassa katselemaan ja penkomaan. Jotain etsimiäsi juttuja voi löytyä sitten seuraavalla kerralla, jos ei nyt. Takuulla mitään ei löydy asenteella " ei täällä mitään kuitenkaan ole". Eivätkä kaikki vain ole kirppari-ihmisiä. Eikä siinä ole mitään pahaa! Ei kaikkien siellä tarvikaan ravata.

Mä  lähden aina kirpparille sillä mielin, että löytyy jos löytyy,  joskus ei löydy mitään ja toisinaan niin paljon, että pitää ihan miettiä mitä valitsee kaikista hyvistä vaihtoehdoista. Kirppariltakaan kun ei kannata ostaa turhaa, vaikka halvalla saisi. . Kirppistelyssä parhaiten onnistuu, jos siitä nauttii aidosti. Kiertelyä inhoava ei varmasti tee yhtään löytöä.

Meillä iso osa vaatteista tulee juuri kirppareilta. Silti en usko, että kukaan voisi sanoa kenenkään kulkevan rievuissa. Päin vastoin lastemme vaatteita usein ihastellaan.


Myös kirppisvaatteilla voi samistella.
Musta on ihan huippua, miten kirppiskulttuuri on muuttunut kymmenenkin vuoden aikana. Kun aloin kirppistellä, sain selitellä ja vakuutella useille, että kyllä ne ovat ihan hyviä vaatteita, eivät mitään likaisia lumppuja. Nykyään kirppistely on suorastaan trendikästä ja nuorisoa näkyy kirppiksillä todella paljon.


Sitten niihin mun mielestä Oulun parhaimpiin kirppiksiin! Keräsin tähän top kolmosen lemppareita, nämä ovat ihan satunnaisessa järjestyksessä.

järkikirppis, raksila

Tämä kirppis on sellainen, mihin yleensä vien tyypit, jotka haluaa käydä täällä kirpparilla. Järkikirppiksellä on laaja valikoima kaikkea ja oikeastaan kaikille. Löytyy aikuisille ja lapsille vaatetta sekä sisustusta ja harrastusvälineitä.

Vadelmatarha, limingantulli

Tänne taas menen silloin, kun etsin jotain tiettyä lapsille. Vadelmatarhalla on tosi selkeästi sekä koottain laitettuja pöytiä sekä myyntipisteitä, joita yksittäiset ihmiset vuokraavat itselleen käyttöönsä. Täällä on pääasiassa lastenvaatteita ja -tarvikkeita.


Wanillan kirppis

Tää kirppis vaan paranee koko ajan! Oulusta tänne toki kestää ajaa vajaa puolisen tuntia, mutta se kannattaa usein. Kirppis on iso, siellä on laidasta laitaan tavaraa ja usein keskustan kirppiksiä edullisemmalla hinnalla. Esimerkiksi viimeksi löysin lapsille shopkins-leluja ihan tooooosi edullisesti: kauppa, kassahihna, kaupan tavarat, kauppakasseja, reppuja jne yhteensä 9 euroa, ei paha!


Ei muuta kuin mukavaa kirppistelyä sulle!

PS. TÄSTÄ klikkaamalla mun instaan, jossa usein esittelen parhaita kirppislöytöjä, tervetuloa mukaan!

-Reetta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti